Idag är jag sugen på denna sill, det är en av få inlagda sillar som jag verkligen gillar. Jag har döpt om detta recept från löjromssill till romsill, eftersom jag aldrig brukar ha löjrom i och det blir jättegott ändå. Den rom jag använder är en röd rom med medelstora korn. Kommer just nu inte ihåg från vilken fisk det är, men den fungerar bra här.
Originalreceptet kommer från Leila Lindholm och kunde förr hittas på hennes internetsida. Nu verkar det som det är bortplockat och jag är tacksam att jag sparat det här. Det bevisar än en gång att har något hamnat på nätet finns det alltid kvar.
Romsill
Sill inlagd i crème fraiche med uppfriskande smaker. Passar lika bra till påsk och midsommar som jul.
Ingredienser
- 1 st burk sillfiléer, a 420 g urvattnade
- 50 g rom röd
- 2 dl crème fraiche lätt
- 1 kruka färsk dill
- 1 st ekologisk citron
- salt gärna fling salt
- svartpeppar nymalen
Instruktioner
- Öppna burken och låt sillen rinna av ordentligt. Tvätta citronen och riv skalet fint. Hacka sedan dillen.
- Blanda crème fraiche med citronskalet, dillen och romen. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva sillen i lagom bitar och lägg dem i såsen. Lägg i allt i en tätslutande glasburk och ställ den i kylen.
Anteckning
Sillen kan ätas direkt, men smaken vinner på att få mogna 1-2 dagar.
En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!
Anna