Julbord, På julbordet, Tur ett

Het inlagd sill

Ännu en sill vi ska prova. Just nu kommer många sillrecept dels för att de oftast är korta och enkla att skriva och det passar utmärkt eftersom jag jobbar hela helgen. Den andra orsaken är att nu är en bra tid för mig att lägga in årets sill. I alla fall de med klart inläggnings spad.

Kommer från början från Coops hemsida.

Het inlagd sill

Måltid Buffé, Förrätt, Julbord, Julmat, Smörgåsbord
Kök Jul, Midsommar, Påsk, Svenskt

Ingredienser
  

  • ½ dl ättka 12%
  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 st vitlöksklyfta
  • ½ tsk korinader malen
  • 420 g 5-minuters sill
  • 1 st chilipeppar
  • ½ dl färsk ingefära
  • 1 st citrongräs

Instruktioner
 

  • Skala och skiva vitlöken tunt. Koka ättika, socker, vatten och vitlök. Lägg i koriandern och låt lagen svalna i kylskåp.
  • Skiva chilin, ta inte bort kärnorna. Skiva också ingefära, citrongräs och sill. Lägg dem i lager i en väl rengjord glasburk med tätslutande lock.
  • Låt mogna i 1-2 dagar i kylen. Den står sig ca 1 vecka.

Anteckning

Sillen står sig ca 1 vecka.
Citrongräs kan bytas ut mot tunna skivor av noggrant tvättat citronskal.
Keyword Chili, Citrongräs, Ingefära, Inlagd sill, Kan förberedas, Tur 1



En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!

Anna

Jultoppen - Topplista

Publicerat av Anna

En djurälskande två-barns mamma som vurmar för min familj, fotografering, inredning, matlagning, släktforskning, dataspel, friluftsliv och att bjuda på en “perfekt” jul. Det sistnämnda är svårast.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.