Vi byter inte julklappar med vår vuxna släktingar, men i år vill jag gärna ge dem någonting. Jag tänker göra en marmelad. Med den slår jag två flugor i en smäll. Jag ger mina släktingar en julklapp, de blir glada och överraskade, och jag använder mig av ett recept som använder flera ingredienser som jag redan har hemma och jag har inte har någon användning av, det blir lite skåpsrensning. Receptet kommer från Ernst Jul 2016.
Jag har skrivit upp det jag behöver köpa på shoppinglistan och planerat in att koka den i slutet av november. Heja, än så länge håller jag mig bra till julplanen.
Aprikosmarmelad – Från Ernst Jul TV4
Aprikosmarmelad med glögg
Snabbgjord marmelad med juligtouch. I originalreceptet finns det också med pistagenötter.
Ingredienser
- 120 g aprikoser torkade
- 3 dl glögg vit
- 1 dl honung
- ½ dl sultanrussin ekologiska
Instruktioner
- Blötlägg aprikoserna över natten i glöggen.
- Skär aprikoserna i mindre bitar och koka dem mjuka ihop med honungen och den glögg som inte sugits in i dem. Den ska precis täcka aprikoserna. Justera mängden om den inte gör det.
- Mixa till lagom konsistens. Lägg i russinen och häll upp den på väl rengjorda burkar.
Anteckning
Tips! Välj gärna flytande honung för den är lättare att använda, men har du vanlig honung redan hemma går det lika bra.
Anledningen till att jag rekommenderar ekologiska russin är för att minska på giftet från besprutningen som vanliga russin utsätts för. Vill man inte välja ekologiska kan de istället uteslutas.
En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!
Anna