Juldryck, På julbordet, Recept

Julkryddad snaps

Den här snapsen doftar verkligen jul och uppskattas mycket av våra gäster. Enkel att göra och kan förberedas i god tid, sådant julpyssel vill jag ha mer av.

Uppdatering 2021-09-06: En sak som jag fel doserat alla år i denna snaps är kardemumman. Jag har använt 8 st hela kardemumma kapslar, inte 8 st kardemumma kärnor. Snapsen har varit uppskattad med den större mängden kardemumma. Förra julen provade vi att göra den som i originalreceptet och den blev bra även då, men den får en annan karaktär.

Originalreceptet hittade jag på bloggen Dagliga smulor.

Julkryddad snaps

En snaps som verkligen doftar och smakar av kryddor förknippade med julen.
Måltid Julbord
Kök Jul, Svenskt
Portioner 6 snapsar

Ingredienser
  

Dag 1:

  • 350 ml okryddat brännvin
  • 2 st sockerbitar
  • 1 st kanelstång
  • 8 st kryddnejlikor
  • 8 st hela kardemumma kapslar
  • 1 st vaniljstång

Dag 2:

  • 10 cm apelsinskal

Instruktioner
 

Dag 1:

  • Blanda alla ingredienser utom apelsinskalet i en glasburk. Sätt på locket och låt sockret lösa upp sig. Skaka sedan burken så att sockret blandar sig med brännvinet.

Dag 2:

  • Tvätta apelsinen. Skala av 10 cm av den orangea delen av skalet. Lägg den i burken med brännvinet och de andra kryddorna.

Dag 3:

  • Sila av snapsen med hjälp av ett kaffefilter. Häll upp julsnapsen i en flaska och ställ mörkt och svalt tills den ska serveras.
Keyword Apelsin, Julkryddor, Julsnaps, Kall juldryck, Kanel, Kardemumma, Kryddnejlika, Vanilj

Publicerat av Anna

En djurälskande två-barns mamma som vurmar för min familj, fotografering, inredning, matlagning, släktforskning, dataspel, friluftsliv och att bjuda på en “perfekt” jul. Det sistnämnda är svårast.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.