Julbord, På julbordet, Tur ett

Ernst apelsinsill

Denna sill provade vi första gången 2016 och nu 2017 får den även vara med detta år. Kanske är den kvar för att stanna på vårt julbord. Originalreceptet kommer från Ernst Kirchsteiger.

Ernst apelsinsill

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 25 minuter
Måltid Buffé, Förrätt, Julbord, Julmat, Smörgåsbord
Kök Jul, Påsk, Svenskt

Ingredienser
  

  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 5 st stjärnanis
  • 3 st lagerblad
  • 1 st rödlök
  • 1 st apelsin ekologsk
  • 450 g inläggningssill eller 5-minuters sill

Instruktioner
 

  • Koka upp ättika, socker, vatten, stjärnanis och lagerblad. Rör tills sockret har löst upp sig. Låt lagen svalna innan du fortsätter.
  • Skala och skiva rödlöken. Tvätta apelsinen och riv skalet utan att få med det vita under skalet. Skiva halva apelsinen och ta bort eventuella kärnor.
  • Skär sillen i cirka 2 cm breda bitar.
  • Varva lök, apelsin, sill och apelsinskal i en burk. Ta upp stjärnanisen ur lagen och slå sedan lagen i burken. Låt stå i minst 2 dygn, gärna en vecka, innan servering.

Anteckning

Vi tar upp stjärnanisen innan lagen hälls över sillen för att den inte ska bli för framträdande i smaken. I originalreceptet lägger du även stjärnanisen i burken med sillen.
Keyword Apelsin, Inlagd sill, Kan förberedas, Tur 1



En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!

Anna

Jultoppen - Topplista

Publicerat av Anna

En djurälskande två-barns mamma som vurmar för min familj, fotografering, inredning, matlagning, släktforskning, dataspel, friluftsliv och att bjuda på en “perfekt” jul. Det sistnämnda är svårast.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.