Ytterligare en sill vi ska prova i år. Eftersom den innehåller crème fraiche väntar jag tills den 20 eller 21 december med att lägga in sillen.
Originalet har jag hittat på Mitt kök från Expressen.
Uppdatering 2021-12-11: Originalreceptet finns inte längre på expressens matsajt som nu för tiden har gått ihop med tidningen Allt om mat och så heter även sajten.
Lingon- & rosépepparsill
Sill i krämig sås med smak av lingon och rosépeppar.
Ingredienser
- 1 pkt 5-minuters sill
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl lingonsylt
- 2 msk röd lök fint hackad
- ½ msk rosépappar mortlad
- ½ dl lingon frysta
Instruktioner
- Lyft ur sillen ur burken och skär dem i centimeterstora bitar.
- Blanda ingredienserna till såsen i en bunke. Lägg i sillen och rör om.
- Häll upp i en väl rengjord glasburk med tätslutande lock. Låt mogna i kylen 1-2 dagar.
En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!
Anna