Julbord, På julbordet, Tur ett

Portvinssill

Sill kan man snart börja förbereda för julbordet. Detta recept är ett av de som alltid finns på vårt julbord. Inlagd sill är inte min favorit på julbordet, men det är roligt att görs dem och att leta efter nya recept att prova. Vi har oftast fyra inlagda sillar och en inlagd strömming på julbordet. En av sill sorterna burkar vara från ett nytt recept. Vad det blir i år har jag ännu inte bestämt.
Sillen jag ger på recept idag har jag hittat på nätet, men originalreceptet uppges komma från Leif Mannerström.

Ytterligare ett sill recept kommer imorgon.

Portvinssill

Sillen blir godast om den får mogna i kylen 1-2 dagar. Om man vill förbereda den 1 vecka innan jul fungerar det också.
Måltid Buffé, Julbord
Kök Jul, Svenskt
Portioner 5 porioner

Ingredienser
  

  • 420 g sillfiléer urvattnade

Till lagen:

  • ½ dl ättika 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ dl portvin
  • 1 st röd lök
  • 1 tsk svartpeppar krossad
  • 4 st kryddnejlikor
  • 3 st lagerblad
  • 2 st stjärnanis
  • 1 msk dill finhackad

Instruktioner
 

  • Rör ihop ingredienserna till lagen. Det är klart när sockret lös sig helt.
  • Skär sillfiléerna i lagom stora bitar. Skala och skiva löken.
  • Varva sill, lök och kryddor i en glasburk. Häll sedan över lagen. sätt på locket.
  • Ställ burken i kylen helst 1-2 dygn för att låta smakerna mogna.
Keyword Inlagd sill, Portvin, Tur 1



En underbar, sagolik och stressfri jul önskar jag er alla!

Anna

Jultoppen - Topplista

Publicerat av Anna

En djurälskande två-barns mamma som vurmar för min familj, fotografering, inredning, matlagning, släktforskning, dataspel, friluftsliv och att bjuda på en “perfekt” jul. Det sistnämnda är svårast.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.